Skofvlaaten.dk
SpeakOnline - Speak og Voice over
 

Her følger flere artikler omhandlende Tick Borne Encephalititis (TBE). TBE har man hidtil antaget kun fandtes på Bornholm, men nye undersøgelser tyder på at infektionen også finde i mindre grad andre steder i landet.

OBS!! Der findes en TBE- og Borrelia patientforening i Sverige:
TBE och Borrelia Patientförening

TBE Vaccine
Grundvaccinationsskemaet består af 3 indsprøjtninger, efter den første dosis skal den anden dosis gives 1-3 måneder senere. Når det er nødvendigt hurtigt at opnå et immunbeskyttelse, kan anden dosis gives to uger efter den første dosis. Den tredje dosis skal gives 5-12 måneder efter den anden dosis. For at kunne opnå immunitet (uimodtagelighed), inden forårets skovflåtsæson begynder, skal den første og anden dosis helst gives i vintermånederne.

Vaccinen koster pr. indsprøjtning: voksne kr. 250,- / børn kr. 230,-

Hvis du er medlem af
Sygeforsikring Danmark kan du få tilskud alt efter hvilken gruppe du er medlem af.

Den Bornholmske flåt
Af Kim Søholt Larsen
En hidtil ikke særlig kendt sygdom, som skovflåterne på Bornholm kan overføre, Tick-Borne Encephalititis (TBE), bliver nu mere og mere almindelig også i resten af landet og i lande omkring Danmark. Kend forebyggelsen og sørg for hurtig behandling.
Læs hele artiklen her: Den bornholmske flåt

Flåter og hjernehindebetændelse
Af Jean Vennestrøm Andersen, Cand.agro., ph.d.-stipendiat
Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
Pas på flåter, ikke kun på grund af den frygtede Borrelia bakterie, men viruset TBEV, der kan give hjernehindebetændelse. Sygdommen har hidtil kun været forekommende på Bornholm, men ses nu også i rensten af landet.
Læs hele artiklen her.

Ny opmærksomhed om TBE
Af Journalist Birgit Brunsted, bbrunsted@mail.dk
En undersøgelse viser, at skovflåten, der giver hjernebetændelse, ikke kun findes på Bornholm, men også pletvist i det øvrige Danmark. Vi skal til at tage det mere alvorligt, siger mikrobiolog. Læger over hele Danmark skal til at holde øje med den lille skovflåt med den store virkning. Den kan være bærer af den farlige flavivirus, som kan medføre hjernebetændelse, Tick-borne Encephalitis, TBE, også kaldet centraleuropæisk hjernebetændelse.
Læs hele artiklen her

Hjemmeside om TBE
På hjemmesiden http://www.tbe-info.org/ kan du læse meget mere om TEB i Europa. Siden er lavet af medicinalfirmaet Baxter og indeholder en masse samlede oplysninger om TBE samt om udbredelsen af TBE i Europa - en meget interessant side...Flgende sider er relateret til denne artikel:
- Alvorlig flåtbåret virus har bredt sig i Danmark (Tekster)
- Flåtbåret hjernehindebetændelse (Tekster)
- Skovflåter spreder skræk (Tekster)