Categories
Uncategorized

GIV DIT UDENDØRS TRÆVÆRK EN LANG LEVETID

Udendørs træværk skal stå model til mange ting. Skiftende vejr og temperaturer slider på træet, hvilket får det til at revne. Det betyder, at der er fri adgang for fugt og frost. Hvis det sker, er træets dage så småt ved at være talte. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at passe på dit træværk. En god træbeskyttelse indeholder nemlig flere forskellige ting: Ord som algebehandling, slibning og grunding er ting, der er værd at notere. Ved at holde dit udendørs træværk rent og velplejet, kan det opnå en meget længere levetid og holde sig pænt.

Sådan passer du på dit udendørs træværk
Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når det handler om at passe på træværk:

Problemet med at passe på træværk opstår, hvis fugten får lov til at trænge ind i træet. Det medfører nemlig, at træet så småt begynder at smuldre og rådne væk, og så er det svært at genoplive.
Giv dit træværk en omgang med træbeskyttelse, når temperaturerne kommer på den gode side af 10 grader. Sørg dog for, at du ikke maler i direkte sol, da det har en negativ effekt.
Fjern eventuelle alger på træet, inden du begynder at bruge træbeskyttelse. Virkningen er nemlig minimal, hvis der sidder et lag af alger uden på træet. Hvad angår algebehandling, så findes der flere måder at algebehandle dit udendørs træværk på, afhængig af hvor omfangsrigt problemet er.
Det er for sent at give dit træværk træbeskyttelse, når uheldet allerede er ude. Hvis træet er råddent eller er begyndt at smuldre, så er det lige meget at anvende træbeskyttelse. Her vil du ikke se nogen virkning, fordi træet er dødt. Her må du i stedet investere i en ny omgang træ. Husk samtidig på, at det er god stil at passe på miljøet, mens man arbejder med algebehandlingsmidler. Vær opmærksom på, at du ikke kommer til at spilde vand i kloakken og lignende.